FILME DRAMĂ

O colecţie de filme de dramă bune pe care editorii FunPUB le-au văzut şi vi le recomandă cu plăcere. Mai jos, recomandările noastre în ceea ce priveşte filmele de dramă se împart în două secţiuni.

În prima secţiune puteţi găsi filmele de dramă pe care vi le recomandăm doar sub formă de listă, grupate pe ani. Pe fiecare titlu de film de dramă există un link pentru a vedea toate detaliile importante despre filmele de dramă recomandate. Link-urile pot să trimită fie spre funpub.ro, fie spre site-uri de profil precum IMDb.

În a doua secţiune veţi găsi o listă cu recenziile celor mai bune filme de dramă scrise de editorii funpub.ro. Fiecare film recenzat a fost văzut de editorul care a scris recenzia. 

Filme dramă bune din anii 2011 - 2020

Filme dramă. RECENZII

Ce sunt filmele dramă

Drama este cel mai bogat gen din cinematografia mondială. Între emoții, povești adevărate și lacrimi, filmele dramatice oferă o nouă perspectivă asupra lumii.

Filmele dramă sunt un gen care se bazează pe dezvoltarea emoțională și relațională a personajelor realiste. În timp ce filmul dramă se bazează în mare măsură pe acest tip de dezvoltare, temele dramatice joacă, de asemenea, un rol important în intrigă. Adesea, aceste teme dramatice sunt preluate din probleme intense din viața reală. Indiferent dacă eroii sau eroinele se confruntă cu un conflict din exterior sau cu un conflict în interiorul lor, filmul dramă își propune să spună o poveste sinceră a luptelor umane.

Numeroase sunt filmele care pot fi calificate drept dramatice. Lacrimi, povești serioase, grave și emoție, există o mulțime de filme dramatice. Uneori inspirate din povești adevărate, adesea premiate în cadrul unor ceremonii prestigioase precum Oscar sau Cesar, filmele dramatice abordează teme grave și ne fac să plângem uneori.

Emoțiile sunt cele care ne ajută să fim umani. Toate emoțiile. Chiar dacă filmele de comedie sau de acțiune sunt foarte interesante, mai avem nevoie și de o doză de emoție sau de tristețe din când în când.

Sunt filme de lung metraj care au capacitatea de a trezi cele mai puternice emoții și de a dezvălui cele mai profunde relații umane. Drama, atunci când vorbim despre o categorie de film, se poate descompune în mai multe subgenuri precum horror, romance, thriller, drame sumbre, dar și comedii romantice.

Lista filmelor dramatice cuprinde nume mari, adevărate capodopere din anii 1990 precum Titanic, American History X, Lista lui Schindler, dar și unele mai recente precum Intouchables cu Omar Sy, A Star is Born care te vor emoționa sau atinge la suflet, fără doar și poate.

Așa că scoate șervețelele la înaintare și pregătește-te pentru o sesiune de filme dramă. Scopul nu este să-ți pară rău de tine, să te întristezi, ci mai degrabă să te lași purtat de o poveste care surprinde esența umanității, cu suișurile și coborâșurile ei. O dramă bună lovește exact acolo unde trebuie, fie că este vorba de dragostea blestemată, fie că este vorba despre un sentiment de nedreptate. Dar, am putea spune chiar că filmele dramă, cele triste, sunt cele care ne pot elibera de emoții. Poți să te eliberezi astfel de durere, de mânie sau de decepție. Nume clasice din cinema, drame romantice sau cele mai emoționante thrillere… chiar ai de unde alege. 
2 Shares