FILME DE RĂZBOI

Filme de război. RECENZII

Ce sunt filmele de război

De la conflictele mondiale, trecând pe la unele înfruntări din Vietnam sau alte locuri importante din istorie, mari date ale istoriei sau necunoscute, bătălii sau războaie… acestea sunt toate subiecte de predilecție ale cinematografiei.

Spectaculoasă, cea de-a șaptea artă adoră să revină asupra momentelor care au marcat sau schimbat istoria. Ni se prezintă astfel bătălii eroice sau terifiante, soldați prinși în focuri sau strategii care au dus la victorii sau înfrângeri.

Un film de război este cel mai adesea, un film care tratează unele teme precum războiul, insistând asupra unor aspecte navale, aeriene sau terestre ale conflictelor. Temele explorate includ bătălia, supraviețuirea, evaziunea, camaraderia între soldați, sacrificiul, dezumanizarea din cauza bătăliilor, efectele războiului asupra societății, dar și problemele morale și umane ridicate de război.

Astfel că, un film de război descrie în mai multe feluri, una din cele mai răvășitoare invenții umane, războiul. Numeroși realizatori s-au concentrat pe acest gen special, făcând în așa fel încât să descrie războiul din mai multe puncte de vedere.

Realizarea unui film de război este destul de complicată. Mai întâi va trebui să se instaleze contextul, perioada și războiul. Dacă este vorba despre un film avizat istoric, este necesar ca toate faptele să fie adevărate și verificabile. Mai apoi, trebuie să se facă în așa fel încât povestea să nu fie monotonă. Trebuie să știi cum să te plasezi din punctul de vedere al personajului pentru a trăi momentele odată cu el. Se poate adăuga puțină comedie la dramă sau un strop de iubire, fiind detalii care pot face diferența.

Apoi, este necesar să se aleagă cei mai buni actori pentru roluri. Sunt sufletul acestor tipuri de film. Iar realizatorii acestor filme știu foarte bine asta.

Un film de război este dramtic și extrem de spectaculos. Am putea spune că cele mai bune filme de război nu sunt cele pro război, ci cele anti-război. Realizatorii acestor filme se folosesc de viziunea lor pentru a ne arăta durerea, ororile, pierderea inocenței pe timp de război care ne bântuie încă de la debutul umanității. Și chiar dacă uneori își fac timp să recunoască și eroii, aceste filme ne amintesc mereu că războiul nu este un răspuns și că nu este cea mai bună modalitate de a ajunge la un rezultat. Sunt capodopere care sintetizează foarte multe emoții și care ne emoționează și pe noi în cel mai profund fel.

0 Shares