SERIALE CU MISTER

Încă din vremuri îndepărtate Omului i-a plăcut să rezolve puzzle-uri, să deslușească mistere. Fascinația lui “Cum este posibil?” ne determină să încercăm să deslușim în permanență, chiar dacă bănuim că avem soluția, nu ne putem opri nicicum, devenim de-a dreptul obsedați, până când puzzle-ul, misterul este rezolvat complet. Poate că această obsesie de a ghici a făcut din serialele mister unul din cele mai populare genuri atunci când vine vorba de seriale.

Dacă te-ai plictisit de serialele de comedie, de serialele romantice și ai nevoie de altceva pentru o seară memorabilă care nu riscă să se încheie în lacrimi, atunci optează pentru serialele din genul mister. Fie ești în căutarea unui mister de deslușit sau pur și simplu simți nevoia de altceva într-o seară mohorâtă de toamnă, seriale mister este ce ai nevoie pentru a petrece o seară memorabilă.

Serialele care aparțin genului mister sunt extrem de populare în ziua de azi, indiferent dacă sunt prezentate sub formă de documentar sau sub formă de ficțiune. Brusc, toată lumea pare determinată să intre în pielea unui detectiv și să încerce să deslușeacă un mister de pe canapea. Serialele genul mister le vei urmări, fără îndoială, cu sufletul la gură și îți vor prezenta povești de-a dreptul incredibile care te vor obseda, te vor șoca și te vor face să treci de la suspans la fiori și neputință. Simțurile tale vor fi puse la încercare cu alte cuvinte.

Creaturi supranaturale sau monștri înfricoșători, serialele mister ne deranjează mintea și ne-o țin trează pe parcursul întregii nopți. Sunt extraordinar de multe filme și seriale din genul mister, foarte bune. Când spui mister în limba română gândul te duce la fenomene paranormale, ieșite din comun. Dar atunci când vine vorba de seriale mister lucrurile stau altfel. Este vorba mai degraba despre un puzzle care așteaptă să fie rezolvat, o problemă la care eroul principal caută o soluție. În majoritatea din cazuri acest puzzle este reprezentat de o crimă cu autor necunoscut.

Alături de personajele principale, noi ca telespectatori participăm la anchete pline de suspans, la răsturnări de situație nenumărate… Pentru că, de cele mai multe ori, unele personaje din poveste au avut motivația și chiar ocazia de a comite crima, dar totuși nu sunt ei criminalii. Genul filmelor și serialelor de mister a evoluat enorm de-a lungul anilor, de la filmele noir de la începutul cinematografiei, până la filmele și serialele extrem de apreciate începând cu anii ’90 cu criminali în serie sociopați și psihopați, cum ar fi Hannibal.

Absolut toate serialele din genul mister au în comun suspansul. Cu cât sunt mai bune cu atât te vor ține mai mult în suspans și te vor face să îți pui mai multe întrebări pentru a rezolva misterul filmului.

0 Shares