FILME MISTER

Filme mister. RECENZII

Ce sunt filmele de mister

Dacă te-ai săturat de filmele romantice și vrei altceva care să te țină în priză, să te ajute să ai o seară memorabilă fără lacrimi, atunci filmele mister vor fi cu siguranță pe placul tău.

Nimic nu se compară cu un film de mister, bine scris, bine gândit și bine realizat. Toată lumea adoră un film care prezintă mistere care ne țin cu sufletul la gură. Fie că vorbim despre o poveste clasică despre o crimă, un film polițist serios sau un thriller psihologic plin de suspans, aceste filme se potrivesc tuturor gusturilor.

Un film mister este un gen de film extrem de popular și care se învârte în jurul soluționării unei probleme sau a unei crime, cel mai adesea. Povestea prezentată se concentrează în special pe eforturile unui detectiv, ale unui investigator privat sau ale unui detectiv amator de a rezolva circumstanțele misterioase ale unei probleme prin intermediul mai multor indicii, a unei investigații și deducției inteligente.

Filmele cu mistere gravitează adesea în jurul soluției unei probleme, a relației dintre autorul secvenței evenimentelor misterioase sau a misterelor. Filmele genului se concentrează în principal pe o crimă sau un puzzle de rezvolvat. Aceste filme fac publicul curios, ascunzând cauze importante.

În general, așteptările și previziunile publicului sunt reajustate și amânate la fiecare eveniment nou până la sfârșitul filmului. Realizatorii de film provoacă în mod deliberat mințile și creează angajament mental prin crearea de perplexitate, incertitudine și îndoială.

De asemenea, filmele de mister folosesc adesea puterea sunetului dintr-o sursă nevăzută pentru a capta interesul publicului sau pentru a manipula așteptările publicului ca în filmele de groază.

La sfârșitul acestor filme, se răspunde la multe întrebări, dar unele dintre ele sunt lăsate pe seama publicului filmelor misterioase.

Filmele de mister timpurii datează din perioada mută a cinematografiei. Sherlock Holmes Baffled (1903) este considerat primul exemplu de astfel de filme detectiv-mister. În genurile care depind de mister și suspans pentru efectele lor, narațiunea de obicei reține informații, obligându-ne să umplem golurile, tachinându-ne și ispitindu-ne cu posibile soluții la mistere care nu sunt complet rezolvate până la sfârșitul filmului.

Genul mister este un gen remarcabil de larg și este posibil ca acesta să includă multe subgenuri, cum ar fi; crime-mister, crimă-mister, horror-mister, mister-thriller, dramă-mister, thriller-psihologic-mister, filme cu detectivi, etc. Din cauza faptului că au multe sub-genuri, există o mulțime de filme de mister populare și de success, printre care cele mai cunoscute și mai apreciate sunt The Silence of the Lambs sau The Shining. 

0 Shares