SERIALE CRIMĂ

Ce sunt seriale din genul crimă

Serialele crimă au fost mereu populare în rândul publicului și putem ghici destul de repede de ce. Cu toții suntem în căutare de activițăți și de subiecte interesante și palpitante și serialele crimă ne permit să trăim experiența fricii, a terorii fără să pună în vreun fel viața noastră în pericol.

Criminali în serie, crime brutale, violență și o anchetă intensă… serialele crimă ne țin cel mai adesea cu sufletul la gură.
Serialele crime creează dependență pentru că sunt atât realiste, cât și înfricoșătoare, pentru că vedem monștri în carne și oase. Cu fiecare nouă lansare, nu ne putem abține să nu le privim pentru a alimenta partea mai întunecată și mai tulbure a curiozității noastre.

Genul crime nu este cu adevărat nou, poveștile cu crime, răpiri și violențe fac parte din condiția umană, la fel ca a dori să cunoști fiecare detaliu despre aceste povești tragice, dar îndepărtate, punându-te în locul oamenilor care investighează, dar și în pielea criminalilor pentru a înțelege ce îi determină să comită asemenea acte groaznice.

Literatura făcea deja acest lucru foarte bine înainte de sosirea serialelor, iar streaming-ul ne-a oferit ocazia de a explora acest univers și toate posibilitățile sale mai detaliat.

Există deci o categorie specifică cu seriale crimă, în care găsești titluri din toată lumea, povești premiate și mari actori care întruchipează din când în când personaje preluate din povești reale care trebuie văzute pentru a fi crezute și care, fără îndoială, sunt mai deranjante, întunecate și macabre decât orice ficțiune a terorii supranaturale.

Și cine se mai poate teme de fantome, vrăjitoare, monștri și spirite dacă trăiești într-o lume în care oamenii sunt capabili de o violență atât de mare și de o brutalitate extremă? Serialele crime reflectă, de asemenea, această parte a societății, iar explozia numărului de thrillere criminale confirmă că există ceva în interiorul nostru care ne atrage spre cele mai sălbatice fapte.

Cel mai adesea, un episod sau un astfel de serial se încheie cu un criminal în spatele gratiilor. Acest lucru ne conferă sentimentul de ușurare sau de siguranță pe care nu îl avem cu siguranță atunci când ne uităm la o dramă obișnuită. Să nu uităm nici de satisfacția supremă de a descoperi că pe perioada episoadelor ne-am dat singuri seama de criminal. Sau surpriza și consternarea atunci când sunt și unele răsturnări de situație de ultim moment care dau peste cap tot ce credeam până atunci.

0 Shares

Rating/Note

FunPUB
8.4 / 10
8.4/10
IMDb
7.7 / 10
7.7/10
Cinemagia
7.4 / 10
7.4/10