FILME DE DRAGOSTE

O colecţie de filme de dragoste bune pe care editorii FunPUB le-au văzut şi vi le recomandă cu plăcere. Mai jos, recomandările noastre în ceea ce priveşte filmele de dragoste se împart în două secţiuni.

În prima secţiune puteţi găsi filmele de dragoste pe care vi le recomandăm doar sub formă de listă, grupate pe ani. Pe fiecare titlu de film de dragoste există un link pentru a vedea toate detaliile importante despre filmele de dragoste recomandate. Link-urile pot să trimită fie spre funpub.ro, fie spre site-uri de profil precum IMDb.

În a doua secţiune veţi găsi o listă cu recenziile celor mai bune filme de dragoste scrise de editorii funpub.ro. Fiecare film recenzat a fost văzut de editorul care a scris recenzia. 

Filme bune de dragoste din anii 2011 - 2020

Filme bune de dragoste din anii 2001 - 2010

Filme de dragoste. RECENZII

Ce sunt filmele de dragoste

Iubirea este un subiect universal care a inspirat mereu cineaștii din întreaga lume. Există mii de filme de dragoste, mari clasice atunci când vine vorba despre cea de-a șaptea artă sau ultima obsesie disponibilă pe platformele de streaming. De la o comedie mai lejeră, trecând pe la o mare poveste de iubire tragică, fiecare va găsi cu siguranță un film de dragoste pe plac.

Filmul de dragoste mai este numit și film romance, romantic sau dramatic. Este un film care ne prezintă o poveste de dragoste sau o aventură amoroasă, care pune în evidență pasiunea, emoțiile și angajamentul afectiv al personajelor principale.

Filmele romantice, de dragoste, fac din dragoste sau din căutarea iubirii axa centrală a poveștii. Adesea, îndrăgostiții se întâlnesc și trebuie să depășească obstacole precum probleme financiare, boli fizice sau psihologice, discriminare în statutul lor social sau rasial sau probleme familiale care amenință stabilitatea uniunii lor. Ca în orice relație romantică, tensiunile vieții de zi cu zi și tentațiile ei vor face parte din scenariile de film romantic.

Care sunt deci ingredientele care dau un plus de savoare și de emoție filmelor de dragoste? Iubirea, bineînțeles, dar trebuie să știi și ce formă să îi dai. O iubire imposibilă sau interzisă, o iubire lejeră, de o vară, o iubire demonstrativă sau exarcerbată sau o iubire reținută pentru un film de dragoste mai delicat.

Filmele de dragoste sunt cele care ne emoționează, ne fac să visăm, să plângem și să vrem să iubim mai mult. Și nu există persoană care să nu fi visat să trăiască o poveste de dragoste la fel ca și la cinema.

Nu există, bineînțeles o rețetă miraculoasă, dar este sigur că se degajează din aceste filme o tandrețe și un romantism care nu sunt doar apanajul comediilor sentimentale.

Filmele romantice sunt emoționante, sunt amuzante, dar și teribil de romantice. Fie că ne fac să râdem, fie că ne fac să plângem, să medităm sau să ne relaxăm, fie că ne deprimă sau ne urcă moralul, filmele de dragoste sunt veritabile capodopere ale celei de-a șaptea artă. Cu siguranță că vei găsi o poveste de dragoste care să îți reflecte sentimentele, fie că este vorba despre o comedie romantică, fie că este vorba despre o poveste tragică de iubire. Sunt cea mai bună idee atunci când vrei să petreci cele mai frumoase momente alături de partener. Ce poate fi mai frumos?0 Shares