SERIALE SF

Un serial science fiction este un program de ficțiune din mai multe episoade, care tratează unele teme sau povești din universuri futuriste, space-opera și anticipație. Serialele science fiction au apărut pentru prima dată în televiziune în anii 1950.

Tales of Tomorrow, difuzat în 1951, a inaugurat genul serialului de antologie, care a atins apogeul cu The Twilight Zone a lui Rod Serling, difuzat din 1958, care îmbina atât poveștile fantasy, cât și cele științifico-fantastice. La mijlocul anilor 1960, genul space-opera televizat era reprezentat de serialul Star Trek a lui Gene Roddenberry și de numeroasele sale variații, care a lansat tema călătoriei în spațiu, care a fost apoi preluată de serialele Cosmos 1999, Babylon 5, Stargate SG-1 sau Battlestar Galactica. O altă temă adaptată în serial este cea a invaziei extraterestre, din care The Invaders a fost primul exemplu izbitor.

Am putea spune că serialele SF sunt cele care deschid poarta înspre necunoscut, care ne promit cea mai frumoasă evaziune din cotidianul nostru plictisitor, care explorează toate câmpurile lucrurilor posibile sau imposibile. Dar, de asemenea, sunt și cele care ne transportă cel mai adesea într-un viitor mai terifiant care spune foarte multe despre epoca noastră și despre condiția noastră umană.

Este o modalitate de a lăsa imaginația să zburde, să ne imaginăm viitorul, să ne gândim la ce s-ar putea întâmpla, bine sau rău, cu tehnologia, știința sau umanitatea. Dar, serialele SF deschid și unele posibilități sau căi care par cu adevărat nebune. Și totuși, acestea pot să pară adevărate, o realitate, inspirând alte persoane să continue să creeze.

Este vorba și despre a fi creativ, de a face ceva nou și surprinzător și putem spune că există o mulțime de seriale despre călătoriile în spațiu, sfârșitul lumii sau posibilitatea de a avea cu adevărat super eroi printre noi. Unele dintre ele sunt super producții sau altele povești independente, dar toate sunt interesante și stârnesc interesul sau curiozitatea. Poate chiar ne fac să ne gândim la faptul că poate cineva are o bulă de cristal cu care poate să prevadă viitorul. Poate că încă nu avem mașini care zboară sau nu putem coloniza unele planete, dar ne putem pregăti pentru asta, cu cele mai bune și cele mai interesante seriale science fiction. Seriale unde frontiera între ceea ce spune știința și ceea ce spune ficțiunea dispare. Seriale originale sau extrem de interesante care te vor ține cu sufletul la gură, fără doar și poate.

0 Shares