SERIALE FANTASTICE

Serialele fantastice sunt ideale pentru a evada din cotidian și de a urmări aventuri nebune și misterioase. De la Buffy Spaima Vampirilor la Supernatural, trecând la viteza luminii cu The Splash, serialele fantastice sunt numerase și populare în rândul spectatorilor. Încă de la începutul anilor 50, o parte din producțiile de televiziune erau rezervate explorării genului fantastic. Genul fantastic este unul din acele genuri care a conferit o legitimitate estetică și artistică dar au reușit, în egală măsură să își demonstreze capacitatea de a dezvălui lumii ceva nou dar și societății.

Din categoria serialelor fantastice imposibil să nu aducem în discuție creaturi dotate cu dinți mari și ascuțiți care visează la un singur lucru: acela de a ne suge sângele, vampirii evident. Cine nu își amintește de serialul Buffy Spaima Vampirilor? O blondă frumoasă, badass, interpretată de Sarah Michelle Gellar elimină vampirii, unul câte unul, cu ajutorul grupului său de prieteni.
Misterul, în centrul serialelor fantastice

Un accident a survenit atât de rapid și, fără să ne dăm seama ne trezim pe o insulă pustie, în genul celebrului serial Lost. Un urs polar, un fum negru amenințător, la fel ca în Alias, iată rețeta câștigătoare a serialului realizat de J.J. Abrams. Vânătoarea de extratereștri efectuată de către Mulder și Scully în X-Files au ținut cu sufletul la gură un număr mare de fani la mijlocul anilor 90. Există extratereștrii cu adevărat? Au fost deja pe Pământ? O mulțime de întrebări fără răspuns și în ziua de azi…

Am putea spune că misterul din Twin Peaks este unul mai degrabă clasic. O anchetă banală, cea a uciderii unei femei, obiceiurile ciudate ale localnicilor…toate acestea ne fac să ne dorim să ne scufundăm în secretele serialului oferit de David Lynch și Mark Frost.
Povești atemporale

Fantasticul nu se limitează doar la epoca în care trăim și Dr Who este un serial care a înțeles foarte bine acest lucru, cu personajul său care călătorește în timp la bordul navei sale, de-a lungul Spațiului și Timpului. Nu putem să nu amintim de serialul Game of Thrones, unul din cele mai celebre seriale ale momentului. O veritabilă frescă în care fantasticul se amestecă în mod ideal cu conflctele politice și războiale familiale.

Indiferent de universul prezentat în serialele fantastice, acțiunea se bazează pe lupta nesfârșită dintre Bine și Rău, de zonele gri care pot să apară între aceste lumi și de valorile morale care sunt interpretate într-un fel sau altul. Serialele fantezie reprezintă un mod de a evada din realitatea cotidiană, de a te identifica cu un anumit personaj fantastic și de a crede că absolut totul este posibil.

0 Shares

Rating/Note

FunPUB
6.3 / 10
6.3/10
IMDb
5.1 / 10
5.1/10
Cinemagia
5.1 / 10
5.1/10