Filme aventuri. RECENZII

Ce sunt filme de aventură

Filmele de aventură sunt filme care reflectă o lume eroică de bătălii și de aventură. În acest gen de film, domină de regulă acțiunea și valorile cavalerești. Este de asemenea, un gen cinematografic caracterizat prin prezența unui erou fictiv sau nu, având statutul său de la mitul din care se inspiră, acțiunea specială care se derulează aici, folosirea unor decoruri speciale, uneori un decalaj temporal în raport cu cel contemporan, dar și un plus de excentricitate, totul vehiculând ideea de relaxare și aventură.

Filmele de aventură au frontierele foarte largi deoarece înglobează și alte genuri cinematografice. Un film de aventură poate prezenta astfel și intrigă care prezintă elemente de călătorie. Implică în același timp și un protagonist care trebuie să își părăsească domiciliul sau confortul casei pentru a ajunge în locuri îndepărtate pentru a-și atinge obiectivele.

Filmele de aventură sunt foarte apreciate de marele public. Acest gen de film este cel care a dat naștere unor numeroase capodopere care încântă cinefilii de toate vârstele. Grație acțiunii lor relaxante, distractive și intrigii sau suprizelor care apar mereu, exact atunci când nu te aștepți, aceste filme sunt cele care trezesc pasiuni și oferă cele mai frumoase experiențe, de trăit singuri sau împreună cu familia.

Principalele elemente de intrigă ale unui film de aventură cuprind călătorii sau cuceriri ale unor continente pierdute sau un decor exotic. Dar și lupte sau situații cu care se confruntă personajele principale, crearea unor imperii, căutarea sau explorarea necunoscutului, personaje care caută comori sau care fac unele călătorii eroice și trebuie cel mai adesea să învingă un adversar.

Popularitatea filmelor de aventură a avut punctul culminant în anii 1930-1940 atunci când unele filme precum Captain Blood, Robin Hood sau Masca lui Zorro erau filmate cu nume mari ale cinematografiei, precum Errol Flynn și Tyrone Power. În anii 1950, acest gen a devenit foarte popular în Europa. Datorită acestui gen de film au apărut pe ecran unele personaje precum Indian Jones, Batman, Pirații din Caraibe sau cele din V for Vendetta. Fanii sunt încântați și de Harry Potter, eroii din Star Wars sau Narnia.

La început, filmele de aventură aveau personaje masculine, eroi curajoși care se luptau cu toată lumea, combatând represiile și înfruntând unii tirani. Cele mai recente filme de aventură au și eroine feminine, putând aminti aici celebra Lara Croft.

0 Shares