SERIALE DRAMĂ

Un serial dramă este un serial care poate spune sau nu unele povești adevărate, care s-au petrecut cu adevărat sau care au fost inventate, cu un ton mai serios. Unele dintre ele pot să aibă și un plus de comedie, o latură mai horror, polițistă sau chiar fantasy.

În general, serialele dramă sunt șocante, intense și ridică o anumită reflexie cu privire la un anumit subiect, fie le mai lejer, fie el mai greoi.
Un lucru e sigur- este imposibil să spunem că genul dramatic este trist sau fără interes! Nici nu sunt prea emoționante sau fără interes. De fapt, cele mai bune seriale dramă conțin mister, acțiune, intrigă și sunt o excelentă modalitate de a explora natura umană, relațiile și chiar și efectele unor traumatisme.

Și dacă te uiți la serialele din alte țări, fără să ținem cont aici de Statele Unite, vei observa cu siguranță că fiecare din serialele dramă are o abordare diferită în ceea ce privește drama și tot felul de povești care pot să intre în această categorie atât de complexă. Mult mai complexă decât pare, deoarece conține o mulțime de alte subgenuri precum horror, SF și chiar comedie după cum am mai spus și sus.

Genul dramatic (drama în limba engleză) corespunde celor mai realiste seriale, inclusiv polițiste, juridice, medicale sau politice. În Statele Unite, o subcategorie a acestui gen este drama pentru adolescenți, teen drama, care se adresează unui public adolescent și prezintă adolescenți (maturitatea).

Drama este un gen preferat pentru cele mai bune recompense și premii din lumea micului și marelui ecran. Acest lucru deoarece este mai sobru sau mai tensionat, poate să fie plin de speranță și edifiant, are mereu personaje care sunt emoționante și care par reale, dar este vorba și despre un gen, o excelentă modalitate de a explora propria noastră umanitate și crizele noastre existențiale de la o distanță mai sigură.

Oare ce face ca o dramă să fie bună? Îndepărtând toate celelalte potențiale încrucișări, cum ar fi thrillerele criminale, romantismul și pur și simplu concentrându-se pe poveste, dramele prezintă în general situații de viață realiste și personaje în situații dificile. Sunt seriale bazate pe personaje care arată oameni în ce e mai bun, mai rău și tot ce este între ele.

Ești în căutare de emoții, cauți seriale triste, care să te facă să plângi în fața televizorului sau a laptopului? Atunci serialele dramă sunt cea mai bună alegere.

0 Shares