SERIALE ISTORICE

Istoria este fascinantă, plină de învățăminte pentru mulți. Dar, uneori ne este destul de greu să citim cărți cu informații despre trecut, scrise cel mai adesea într-un stil rigid și mai greu accesibil. De aceea, majoritatea dintre noi ne îndreptăm atenția spre serialele istorice, seriale care ne ajută să învățăm mai multe lucruri despre trecutul omenirii și asta într-un mod cât se poate de plăcut. Serialele istorice realizate în ultimii ani sunt veritabile capodopere și, chiar dacă nu am fost niciodată atrași de acest domeniu, ne va deschide cu siguranță apetitul.

Istoria este pasionantă. O vorbă spune că trebuie să știm de unde venim pentru a ști unde mergem. Serialele istorice sunt prezente din acest motiv, printre altele. Asta deoarece încearcă să combine fapte istorice cu un scenariu de film. Adesea foarte bine realizate, cad, de cele mai multe ori în ucronie, creând fapte care nu s-au petercut cu adevărat.

Fie că este vorba despre ficțiuni care au avut loc într-o epocă trecută, de o poveste inspirată dintr-o întâmplare reală sau de reconstituirea unor fapte care s-au produs, serialele istorice cunosc un succes fulgurant și asigură relaxarea totală a spectatorului. Unele seriale istorice sunt mai lejere precum Outlander, altele necesită o mai mare atenție din partea celui care le vizionează precum Chernobyl. Tratând o mulțime de subiecte și fapte istorice diferite, le permit celor care le vizionează să învețe sau să descopere un univers pe care nu l-au cunoscut cum este și cazul serialului The Queen’s Gambit.

Serialele istorice reușesc să ne transpună mereu într-o altă lume, cu personaje cu obiceiuri interioare diferite de cele ale lumii în care trăim noi. Sunt perfecte pentru o zi ploioasă. Există seriale istorice din epoci diferite, de la Antichitate la secolul XIX, cele două Războaie Mondiale și până în vremurile noastre.

Serialele de inspirație istorică sunt extrem de importante pentru producția tv. Producții cu gladiatori, cu regi și cu regine, vikingi, barbari, orice pasionat de seriale trebuie să vizioneze măcar un serial istoric.
Atrag prin extraordinarul efort de producţie, ce se regăsește în decoruri și costume somptuoase, realitatea istorică prezentată și jocul actorilor.

Chiar dacă nu toate respectă în totalitate evenimentele istorice pentru care despică firul în patru, sunt inspirate din fapte reale – publicul are tendința să întâmpine cu brațele larg deschise această categorie de filme, fie din curiozitate pentru felul în care se petreceau lucrurile în epoci de mult apuse, fie pur și simplu de dragul decorurilor și costumelor specifice.

0 Shares