FILME DE COMEDIE

Filme de comedie. RECENZII

Ce sunt filmele de comedie

Filmele de comedie, comice, sunt un gen dominant al cinematografiei. Sunt filme care îți permit să te bucuri de cele mai frumoase momente de relaxare și de distracție. Unele oferă și cele mai frumoase momente de reflecție. Prin umor sau prin caricatură, unele filme de comedie arată cu degetul societatea actuală sau cea din trecut.

Caricaturi, umor fin sau mai grosolan, englez, american sau francez, comic de situație, cuvinte sau repetiție… lumea cinematografiei are o mulțime de modalități variate de a ne face să râdem. Scopul filmelor de comedie este să distreze, prin intermediul situațiilor prezentate, a dialogurilor sau personajelor sau anumitor efecte.

Încă din anii 1930, filmele se bazează pe umor, umor care la rândul său, se bazează pe dialog sau pe personaje. Astfel am putea spune că un film de comedie este o formă de artă care se bazează pe capacitatea actorului de a produce râsete. O comedie poate cuprinde mai multe situații care furnizează cel mai adesea un happy end, reconciliator și reconfortant.

Într-un film de comedie deci, accentul este pus în principal pe umor. Sunt filme concepute pentru a face lumea să râdă și funcționează cel mai adesea exagerând unele caracteristici pentru a se obține un efect umoristic. Este unul din cele mai vechi genuri din domeniul cinematografiei, și derivat din comedia clasică sau teatru, primele filme mute fiind comedii, deoarece comedia burlescă se bazează cel mai adesea se bazează pe reprezentații vizuale, fără să necesite însă sunet.

Atunci când filmele sonore au devenit mai răspândite și mai populare în anii 1920, filmele de comedie au luat un alt elan, deoarece râsul provenea nu doar din situații, ci și din dialog.

Comedia, în comparație cu alte genuri de film, pune mult mai mult accent pe vedetele individuale. În timp ce multe filme de comedie sunt povești ușoare, fără nicio altă intenție decât să distreze, altele conțin comentarii politice sau sociale.

Există mai multe tipuri de comedii din care publicul larg poate să aleagă:

  • Comedie romantică. Comediile romantice sunt filme umoristice cu teme centrale care întăresc credințele noastre despre iubire.
  • Comedia fantastică. Se folosește de magia supranaturală sau de personaje mitologice în scopuri comice. Unele conțin elemente de parodie sau de satiră.
  • Comedia polițistă. Este un film hibrid, amestec de comedie și film polițist.
  • Comedia thriller. Este un gen de film care combină elemente de umor și de suspans.
  • Comedia mistery. Aici se combină elemente de comedie cu elemente de ficțiune misterioasă. 

     

0 Shares