FILME MUSICAL

Filme musical. RECENZII

Ce sunt filmele musical

Filmul muzical este un gen cinematografic care conține muzică, cântece și dans. Poate să fie confundat cu comedia muzicală, care este un alter ego muzical al său, unde au fost adăugate melodii, cântec și dans.

Prin definiție, un film muzical ia muzica drept punct de plecare, punct de sosire sau pretextul unui proiect cinematografic. Astfel că, în filmul muzical cântecele și personajele se intersectează, uneori însoțite de dans și de cântece. Cântecele fac intriga să avanseze sau pot dezvolta personajele din film, dar în unele cazuri, servesc drept simple pauze în scenarii.

Filmul muzical este o dezvoltare naturală a comediei muzicale după ce a apărut și tehnologia filmului sonor. Ca o regulă generală, cea mai mare diferență între filmele și comediile muzicale este folosirea unor decoruri sau fundale somptuoase care nu sunt lucruri deloc practice atunci când vine vorba despre teatru.

Filmele muzicale conțin mai multe caracteristici care ne duc cu gândul la teatru. Un film muzical, poate trece, de asemenea, foarte repede sau foarte subtil de la vis la spectacol sau la realitate. Muzica este exploatată prin cântece sau dansuri, cel mai adesea ambele simultan. Producțiile sunt în marea lor majoritate americane. Este adevărat că lor li se datorează cele mai frumoase coregrafii.

Filmul poate să fie constituit în două feluri: o intrigă tradițională, presărată cu intermezzo de dans și de cântec sau poate să fie vorba despre un film cu cântece în întregime. Intriga este cel mai adesea ireală iar scenele muzicale nu permit în mod evident unele scenarii plauzibile.

Chiar dacă uneori povestea este una tragică, filmele muzicale aveau în anii 1950-1960 drept scop să distreze lumea.

Numeroși cineaști, nume foarte mari, au realizat filme muzicale, înconjurați solid de compozitori, coregrafi sau cântăreți. Putem aminti aici nume precum Robert Wise, Martin Scorsese, Alan Parker sau Francisc Ford Coppola.

Filmele muzicale ne permit să descoperim nume mari ale muzicii sau o parte a istoriei muzicii, precum cea a rock-ului de exemplu. De asemenea, un film muzical poate să fie și martorul muzical al unei epoci, precum ura de rasă din West Side Story și mulți tineri se identifică cu ele. Dar este în mod evident și cea mai bună ocazie de a face apologia unui unui stil muzical precum soul sau hard rock.

Fimul muzical este un gen spectaculos, care ne prezintă o lume magică, veselă, plină de viață, care ne fascinează, atrage și distrează deopotrivă. 

0 Shares