
RECENZIE. Biohakeri
Bohackeri (Biohackers) este unul dintre serialele SF germane bune de pe Netflix. Toată bucăţica SF se rezumă la inovaţia în medicină, în special în genetică, dar aceasta se află în centrul serialului.
Chiar dacă nu are nici o treabă cu extratetereştrii, cu colonizarea altor planete şi alte teme similare, caracteristice acestui gen de filme, Biohacheri rămâne un serial SF.
E adevărat că acţiune se petrece doar pe Pământ, în prezent, dar rămâne o ficţiune ştiinţifică deoarece o parte din tehnologia folosită în inovare şi descoperirile deja făcute nu sunt reale sau cel puţin nu sunt aduse în atenţia publicului.
Dincolo de aceste lucruri, Biohackeri este un serial bun şi pentru că în centrul lui este plasată în paralele povestea unei tinere care caută răzbunare, îmbinând propriul ei trecut cu prezentul, conturându-şi, fără să realizeze, viitorul.
Interpretarea actorilor este foarte bună. Cu siguranţă, pe o parte dintre aceştia îi vom vedea şi în alte filme sau seriale de succes. Imaginea e impecabilă. Scenariul e bun dar probabil că poate fi îmbunătăţit însă e gru de spus dacă îmbunătăţirile ar trebui făcute în ceea ce priveşte scenariul sau regia.
Biohackeri e un serial Netflix care dă impresia că i se acordă o atenţie sporită din partea celor implicaţi în producţie. Pare a fi un serial în care se urmăreşte calitatea şi nu cantitatea. Probabil din acest motiv serialul a debutat în 2020, iar până în acest moment are doar 12 episoade, câte 6 pentru fiecare dintre cele două sezoane.
Al treilea sezon ar urma să apară anul acesta, în mai, însă aşteptăm o confirmare oficială din partea Netflix.
Sinopsis Biohackeri
O studentă la medicină de la o facultate germană de top are misiunea secretă de a dezvălui complotul care leagă o dramă de familie de o profesoară de biologie vizionară.
An: 2020+
Sezoane: 2+
Episoade: 12+
Cu: Luna Wedler
Disponibil pe: Netflix