FILME ISTORICE

O colecţie de filme istorice bune pe care editorii FunPUB le-au văzut şi vi le recomandă cu plăcere.

Filme istorice din anii 2011-2020

Filme istorice. Anii 2001-2010

Filme istorice apărute până în 2001

Filme istorice. RECENZII

Ce sunt filmele istorice

Fie că vorbim despre segregare, Epoca Victoriană, despre Ocupație sau cele mai mari figuri ale trecutului, istoria este unul din subiectele preferate ale cinematografiei.

Un film istoric spune o poveste pe un fundal istoric sau fapte care s-au întâmplat cu adevărat. Dar, trebuie să facem o distincție între filmul istoric și documentarul istoric, deoarece o mare parte din ce vedem este inventat. Lucrurile s-ar fi putut întâmpla, dar nimic nu indică faptul că s-au petrecut cu adevărat. Chiar dacă un film istoric poate să conțină unele lucruri inventate și chiar unele erori este cea mai bună modalitate de a înțelege ambianța unei epoci mai ales dacă realizatorii săi s-au documentat foarte bine.

Cu siguranță că școala este utilă, dar una din cele mai bune modalități de a învăța istorie, distrându-te, îl reprezintă filmele istorice. Acestea sunt plăcute inclusiv printre cei care nu au avut istoria printre materiile preferate.

Filmele istorice servesc mai multor scopuri, fiind în același timp extrem de distractive. Pentru pasionații de istorie, ele devin un subiect de discuție profundă – scoțând toate ițele, subliniind greșelile și dezbătând impactul evenimentelor.

Pentru unii, mai specialiști în istorie, filmele istorice sunt poveștile fascinante ale altui timp, ale unei societăți în care nu trăiesc și ale unei lumi pe care nu o vor vedea vreodată (cu excepția cazului în care mașina timpului este inventată!). Pentru o altă categorie de cinefili, ar putea foarte bine să fie filme din genul fantasy. Indiferent de categoria în care te încadrezi, nu poți nega importanța filmelor istorice.

Fie că sunt plasate în Antichitate, Evul Mediu sau vremuri mai recente, filmele istorice păstrează în general o relație specială cu realitatea istorică sau cu ceea ce au elaborat cercetările istorice. Deși este adevărat că filmele istorice se străduiesc în general să obțină un anumit grad de autenticitate sau acuratețe istorică (deși variabilă), ele se supun în același timp acelorași modele de limbaj cinematografic și de povestire ca și alte producții cinematografice. Filmele istorice trebuie, de asemenea, să își simplifice subiectele, să le facă mai intense, să le dramatizeze și să le adapteze la obiceiurile de consum ale publicului lor pentru a avea cu adevărat priză la public.

Filmele istorice sunt o adevărată artă. Pentru orice cinefil, să se uite la filmele istorice este un adevărat regal. Intriga, cinematografia și personajele îi duc pe o cale istorică unde sunt explorate culturi, obiceiuri și alte detali din diferite epoci, începând cu Antichitatea. Filmele istorice au o solidă reputație în domeniul cinematografiei și publicul le adoră, iar producătorii din domeniul cinematografiei se inspiră mereu din realitatea istorică pentru a realiza fiecare din operele sale. Acest lucru permite obținerea mai clară a unei viziuni despre trecut, mai ales în cazul cinefililor care își doresc mai mult serios și real.

1 Shares