101 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea 6. Filme de actiune. RECENZII
Articolele anterioare le puteţi accesa prin link-urile de mai jos:
- 101 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea I. Filme de aventură. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea II. Filme de comedie. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea III. Filme de dragoste. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea IV. Filme biografice. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea V. Filme motivationale. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea VII. Filme cu drame. RECENZII
- 1001 filme lejere, cu actori cunoscuţi. Partea VIII. Filme cu crimă. RECENZII
În acest articol voi încerca sa trec în revistă recenziile filmelor de acţiune.
The Hitman`s Bodyguard (2017)
The Hitman`s Bodyguard este un film mai mult de acțiune decât de comedie dar prefer să râd copios odată la o jumătate de oră decât să râd ”mărunt” din cinci în cinci minute.
Scenariul filmului este foarte bun pentru film de genul ăsta, adică unul comercial. Regia este foarte bună, iar Patrick Hughes pare un regizor care să își urce mereu pretențiile. De la regia filmului The Expendables 3 până la acesta este un salt uriaș.
Actorii joacă impecabil dar nu ar trebui să ne surprindă având în vedere numele. Salma Hayek joacă rolul unei femei fatale dar apar doar în câteva secvențe. Samuel L. Jackson și Ryan Reynolds sunt actorii principali, iar Gary Oldman joacă principalul rol negativ însă nici prezența lui în film nu este prea mare.
Elodie Yung joacă cel mai important rol secundar și o face foarte bine. Franțuzoaica a reuși până acum să se strecoare neobservată publicului mare deși a jucat în filme precum G.I. Joe: Retaliation, Daredevil sau Gods of Egypt.
The Hitman`s Bodyguard este un film de acțiune dinamic. Uneori se transformă într-un James Bond fără coloana sonoră consacrată. Scenele de acțiune sunt bine realizate și plasate la momentul potrivit. Acestea sunt presărate cu momente de umor de calitate, chiar dacă e unul de factura filmelor ultra comerciale, adică glumele sunt făcute să fie înțelese de toată lumea.
Legat de coloana sonoră pot spune că nu ai timp să o remarci. Cu toate acestea ea există și susține filmul fără a ieși în evidență.
Producătorii filmului ne plimbă prin mai multe locații interesante. Începem din Londra și ajungem într-o zonă montană din Belarus pentru ca într-un final să ajungem și în Olanda.
Sinopsis The Hitman`s Bodyguard
Michael Bryce este garda de corp perfectă. Un incident neplăcut în care îi moare un client îl aduce într-o zonă obscură și ulterior se vede nevoit să protejeze un criminal în serie pentru a ajunge la Haga, la Curtea Internațională de la Haga pentru a depune mărturie împotriva unui fost președinte al Belarusului, acuzat de crime impotriva umanității.
Președintele bielorus este un personaj fictiv. El nu a existat în realitate. Belarus nu a avut niciodata un președinte care să se numească Vladislav Dukhovich.
An: 2017 Regie: Patrick Hughes Cu: Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds, Salma Hayek, Elodie Yung, Gary Oldman Gen: acțiune, comedie Durată: 118 minute
Fast and Furious 7
Dacă îl comparăm cu Fast and Furious 6 putem spune că la capitolul scenariu e mai slab, însă la efecte speciale e mai bun.
Cu toate acestea cred că s-a exagerat puţin la cascadorii, din două motive. Tensiunea pe care ar trebui să o emane acestea nu e susţinută de scenariu. Unele scene nu au nici o legătură cu legile fizicii, iar filmul nu pretinde a fi SF. Ăsta poate fi un punct minus la capitolul credibilitate, însă unul în plus, foarte mare, în faţa celor care doar asta vor să vadă.
Nu mi-e clar pe ce se bazează succesul acestei pelicule. Poate fi faptul că unii au vrut să îl vadă pe Walker în ultimul lui film sau pur şi simplu au vrut să vadă cum s-au descurcat producătorii fără el. Nu neg faptul că poate filmul în sine aduce publicul în faţa marelui ecran.
Una peste alta, nimeni nu poate să îi conteste succesul, meritat zic eu, pentru că s-a investit.
Înainte de a apărea filmul ne-am întrebat ce rol va avea Jason Statham şi dacă v-a mai juca în următoarele filme. Acesta joacă rolul eroului negativ, alături de Djimon Hounsou, şi suntem lăsaţi să credem că nu va mai juca în următoarele pelicule, însă există şi o portiţă care îi permite să apară.
S-a încercat promovarea seriei în Orientul Mijlociu prin filmarea unor scene în Abu Dhabi însă şi ălea par de domeniul sf-ului. Nu am fost acolo dar nu cred că vezi femei în bikini pe străzile oraşului, în mod obişnuit. Acolo s-a văzut prima dată, dacă nu mă înşel, că Paul Walker nu a filmat deşi apare pe peliculă.
Vă întrebaţi probabil cum poţi distribui atâtea vedete într-un singur film. Păi simplu. Dwayne Johnson nu joacă decât la început şi la sfârşit, Paul Walker apare din când în când, iar Michelle Rodriguez (Letty Ortiz) nu ia parte la acţiune fiind însărcinată, însă apare de câteva ori.
Cei care apar peste tot sunt Vin Disel în calitate de lider şi Nathalie Emmanuel (Missandei din Game of Thrones), ţinta care trebuia protejată. Ceilalţi au prezenţe moderate.
Filmul se termină cu un moment dedicat despărţirii de Paul Walker în care Vin Diesel îşi ia adio de la el. Cei doi pleacă pe drumuri separate.
Părerea mea e că în această serie s-a făcut aproape tot ce se putea face. Singurul lucru care ar mai putea surprinde ar fi un film 3D. Acesta ar depăşi cu siguranţă încasările de până acum.
Sinopsis Fast and Furious 7
După moartea lui Owen Shawn (ca urmare a ce s-a întâmplat în filmul precedent), fratele lui, mult mai periculos, caută să se răzbune pe Dominic Toretto şi prietenii acestuia, care se văd nevoiţi să ocolească legea tocmai pentru a îi atinge scopul – acela de a scăpa societatea de răufăcători.
An: 2015 IMDb: 7,9 Regie: James Wan Cu: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Paul Walker, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Djimon Hounsou Gen: acţiune
Fast and Furious 8 (2017)
Cel de-al optulea film din serie poate fi considerat a fi in media precedentelor patru filme, ca scenariu, ca efecte speciale, ca dinamism etc. Nu e cel mai mai reuşit film din serie dar nici cel mai slab.
Categoric e un film de văzut la cinematograf însă poate fi văzut şi la televizor dar cei care vor alege acest lucru vor fi privaţi de anumite efecte speciale, de anumite senzaţii.
Actorii sunt cam aceiaşi cu cei din Fast and Furious 7 şi joacă exact în aceiaşi manieră. Charlize Theron ar fi noutatea din acest punct de vedere, iar actriţa născută în Africa de Sud joacă rolul principal negativ. În primele secvenţe în care apare e greu de recunoscut din cauza ochelarilor şi coafurii afro.
Fast and Furious 8 se leagă ca scenariu de precedentul film însă nu este o tragedie dacă nu l-aţi văzut pentru că doar se fac trimiteri la el şi sunt aduse câteva personaje. Puteţi înţelege foarte uşor filmul chiar şi dacă nu aţi văzut nici un film din serie pentru ca acesta este construit ca unul de sine stătător.
Sarcina pe care o au de îndeplinit eroii noştri este una nouă şi nu este construită pe una deja exploatată. Ca atare puzle-ul se poate construi uşor doar din informaţiile primite în film.
Una dintre noutăţile din film este că eroii noştri nu mai sunt alergaţi ci îi aleargă pe alţii pe strazi. Se folosesc multe efecte speciale pentru că în caz contrar echipa de producţie ar fi trebuit să distrugă sute de maşini. Efectele speciale sunt foarte bine făcute pentru că totul pare real.
O altă noutate ar fi că un personaj principal din tabăra bună trece în cealaltă tabără, iar unul din tabăra rea trece în tabăra bună. Ambii actorii ce interpretează cele două personaje sunt foarte importanţi.
Per ansamblu noul Fast and Furious stă bine la toate capitolele. Singurul capitol la care consider că se află peste celelalte filme din serie este umorul subtil.
Sinopsis Fast and Furious 8
Dom este forţat de Cipher pentru a o ajuta să îşi pună la cale un plan diabolic prin care să poată pune presiune pe întreaga planetă. Acesta o ajută să îşi ducă la cale planul cât mai departe pentru a salva o persoană dragă.
Totul ia o altă întorsătură pentru Cipher când intră în acţiune echipa lui Dom, care îl văd pe acesta ca un trădător, neştiind ce se află în spatele acţiunilor lui. În echipa lor intră şi Deckard, aflat în tabăra rea în Fast and Furious 7.
Cu alte cuvinte, Torento se va lupta cu propria echipă.
An: 2017 Regie: F. Gary Gray Cu: Charlize Theron, Jason Statham, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Kurt Russell, Ludacris, Nathalie Emmanuel Gen: acţiune
Jack Reacher: Never Go Back (2016)
Jack Reacher: Never Go Back este un film de acțiune, cu spioni. Teoretic nu vorbim neapărat de un film cu spioni pentru că Jack este un fost maior al armatei americane. Filmul însă este construit ca unul cu spioni pentru că abilitățile eroului principal sunt cele tipice unui spion, pe care le vedem în filmele hollywoodiene. De asemenea, acesta are acces la informații secrete și trebuie să demonteze o conspirație împotriva sa.
Probabil filmul a fost gândit să abordeze mai multe genuri cinematografice cum ar fi dramă, acțiune, mister și thriller. Dacă e așa înseamnă că scopul a fost ratat parțial pentru că filmul este prea puțin dramatic. Undeva s-a produs un scurtcircuit și la o analiză primară aș spune că acest lucru i se ”datorează” lui Tom Cruise care are o interpretare liniară, adică nu alternează stările și e mereu cu zâmbetul pe buze.
Nici măcar aducerea lui Robert Knepper (T-Bag din Prison Break) nu salvează din situație. Din contră chiar, se împing lucrurile spre parodie, chiar dacă nu vorbim de o parodie. E puțin ciudat să vezi unii actori că se străduiesc să alterneze stările iar al nostru Tom Cruise face totul zâmbind. Cobie Smulders este actrița care joacă rolul eroinei feminine. Interpretarea ei este corectă și consider că este o actriță de perspectivă, pe care o vom vedea în multe filme pe viitor.
Nici la capitolul ”mister” filmul nu stă tocmai excelent pentru că este destul de previzibil însă avem mai mult mister decât dramă. În schimb la capitolul acțiune stă mult mai bine. Se axează mai mult pe luptele fizice decât pe focuri de armă.
Per ansamblu noul film din seria Jack Reacher este unul care stă bine aproape la toate capitolele însă nu excelează la nici unul. E un film care trece de nota 7 dar nu prea mult. Contează foarte mult cum ne poziționăm fiecare față de acest gen de filme, adică ce așteptări avem de la ele.
Sinopsis Jack Reacher: Never Go Back
Jack este un fost maior al armatei americane căruia i se înscenează o crimă și mai multe infracțiuni pentru a îl îndepărta definitiv din jocurile unui grup mafiot care are anumite interese legate de armată.
Jack și Susan fug de judecata militară pentru a își dovedi nevinovăția și pentru a îi deconspira pe cei care le-au înscenat totul. Lucrurile se complică pentru Jack după ce se trezește că este tatăl unei adolescente rebele, căreia nu poate să îi spună cine e și pe care trebuie să o salveze de cei care îl vânează și care prin ea vor să îi facă rău lui.
An: 2016 Regie: Edward Zwick Cu: Tom Cruise, Robert Knepper, Cobie Smulders Gen: acțiune, mister
XXX: Return of Xandar Cage (2017)
XXX: Return of Xandar Cage e un film făcut în special pentru cinematografele din lumea întreagă, care poate fi văzut în 3D.
Urmează rețeta clasică hollywoodiană. Se ia actori de pe întregul glob pentru a fi promovat mai ușor pe piețele interne, se diversifică locațiile și astfel ajungem și prin Filipine (chiar dacă vedem doar o insulă care putea fi de oriunde altundeva), se pune mare accent pe scenele de acțiune și se face un mixaj frumos prin care e impachetat filmul pentru a fi livrat celor care doresc acțiune.
Fără doar și poate noul XXX este un film de acțiune în care totul se desfășoară ”pe fugă”, cu multe focuri de armă și lupte fizice, iar actorii își etalează noile abilități de eroi.
Pentru că recenzia începe să ia o notă ușor ironică (nu e scopul meu ăsta) voi trece punctual asupra mai multor capitole. Despre acțiune am vorbit deja și cred că s-a înțeles că e un film dinamic.
Scenariul în schimb are replici bune însă intriga, adică esența poveștii, nu prea e una solidă. Aceasta e mai degrabă un pretext pentru a scoate în evidență calitățile personajelor, inclusiv aceea de a face surfing cu motocicleta.
Jocul actoricesc este foarte bun, natural aș spune, însă nu aș putea numi un actor căruia să îi dau Palm d`Or-ul pentru actorie.
Coloana sonoră este și ea bună și aduce foarte mult a Fast and Furious. De fapt nu ar fi gresit dacă aș spune că XXX: Return Of Xandar Cage este un Fast and Furious fără curse de mașini.
Regia este per ansamblu bună. Nu aș putea să găsesc minusuri importante acestui film. Consider că nota de pe IMDb este mult prea mică. Dacă mă întrebați ce părere am despre acest film, adică dacă se merită să îl vedeți o să vă pun la rândul meu o întrebare. V-au plăcut filmele anterioare cu Vin Diesel!? Dacă răspunsul vostru este da, atunci și al meu este același la întrebarea anterioară. Cred totuși că XXX este cu un standard mai jos decât Fast and Furious 7.
Sinopsis XXX: Return Of Xandar Cage
Xandar se întoarce din exilul autoimpus pentru a își forma o echipă cu care să recupereze Cutia Pandorei, un dispozitiv care permite să transforme satelitii în arme prin simplul fapt că îi lasă să între în atmosfera terestră în cădere liberă.
Planul inițial se modifică pe parcurs în măsura în care echipa lui Xandar află informații noi.
An: 2017 IMDb: 5,4 Regie: D. J. Caruso Cu: Vin Diesel, Donnie Yen, Nina Dobrev, Samuel L. Jackson, Neymar Jr (aproape figurație), Deepika Padukone Gen: acțiune, aventuri
Mechanic: Resurrection (2016)
Mechanic: Resurrection sau Mecanicul 2, cum este cunoscut în România, este un film de acțiune cu Jason Statham destul de bun, în ciuda ratingului prost de pe site-urile de profil.
Nu putem spune că este o capodoperă însă pentru cei obișnuiți cu filmele în care joacă Statham putem spune că nu este un film dezamăgitor.
Are acțiune, coloană sonoră și un scenariu acceptabil, cu mici scăpari care pot fi trecute cu vederea.
Jessica Alba are o prezență ”luminoasă” în film, iar Tommy Lee Jones are un look total neașteptat, însă joacă foarte puțin, apărând doar pe final. Michelle Yeoh are și ea o prezență foarte scurtă.
Scenariul nu este unul foarte complex însă este ”împodobit” destul de bine de scene violente, efecte speciale și locații spectaculoase.
Cei pasionați de turism au ocazia ca în Mechanic: Resurrection să se plimbe prin Rio de Janeiro (Brazilia), Koh Lipe (Tailanda), Penang (Malaezia), Sydney (Australia) sau Varna (Bulgaria). Sunt alese doar destinații cu ieșire la mare sau ocean, cele mai multe fiind exotice.
Per ansamblu, despre Mechanic: Resurrection putem spune că este un film bun pentru cei care iubesc acțiunea și nu pun prea mare preț pe scenariu.
Sinopsis Mechanic: Resurrection
Arthur Bishop vrea să fie un om normal astfel că își înscenează moartea și se retrage în Rio de Janeiro. Este găsit însă de o veche cunoștință care îl șantajează să comită trei crime care să pară accidente.
Bishop luptă din răsputeri pentru a scăpa de șantaj și de a își recâștiga din nou statutul de ”om mort”, pentru a avea din nou liniște, nemaifiind căutat de cei care vor să facă lucruri murdare pentru ei.
An: 2016 Regie: Dennis Gansel Cu: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh Gen: acțiune
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)
Ideea de la care a pornit acest film e aceea că într-un război, cel care vinde arme se află într-o postură mai bună decât cel care conduce una dintre tabere. Dar ce putem spune de cel care vinde arme ambelor tabere !?
Timp de secole familia lui McCullen a încercat să vândă arme în ambele tabere însă el încearcă ceva mai mult. Cu ajutorul companiei sale, Mars Industries, intenţionează să conducă lumea punând la cale un plan diabolic.
Prin diversitatea actorilor distribuiţi e clar din primele secvenţe că s-a urmărit cu predilecţie „cucerirea” tuturor pieţelor, începând cu America şi terminând cu Asia. Îl avem pe Arnold Voslo din Africa de Sud în rolul lui Zartan, iar în rolul lui Strom Shadow îl avem pe starul sud-corean Byung-hun Lee. Din Europa avem mai mulţi reprezentanţi din Anglia, Franţa sau Cehia.
Chiar şi locul în care au loc evenimentele ne fac să credem acest lucru. Bineînţeles că foarte multe evenimente au loc în America, e şi asta o formă de patriotism, dar suntem plimbaţi şi prin Paris sau Asia.
Mergând pe principiul că nu tot ce e comercial e şi de proastă calitate, consider că „G.I. Joe: The Rise of Cobra” e un film bun şi o să vă placă cu siguranţă dacă sunteţi fanii unor filme precum Batman, Superman, Spiderman etc.
Acţiunea e dinamică, efectele speciale sunt bune, dialogurile sunt uneori prea tehnice şi câteodată mintea mea nu a putut să le pătrundă şi asta nu pentru că am un IQ intrat la apă ci pentru că suntem invadaţi de termeni noi pe care nu sunt sigur că la o căutare sumară, îi vom găsi şi în DEX.
Sinopsis G.I Joe: The Rise of Cobra
Duke (Channing Tatum) şi echipa sa sunt însărcinaţi de către Mars Industries să livreze o comandă de focoase nanotehnologizate dar sunt atacaţi de nişte indivizi ce dispun de nişte tehnologii avansate de luptă şi dacă nu le-ar fi sărit în ajutor soldaţii G.I. Joe, probabil că nu şi-ar mai fi putut duce sarcina până la capăt.
G.I. Joe este o bază militară secretă şi ultraperformantă deţinută de NATO ce recrutează cei mai buni soldaţi şi pe care îi pregăteşte să ajungă la potenţialul lor maxim pentru a putea face faţă oricărei provocări.
Ulterior se dovedeşte că în spatele acelui atac stătea chiar McCulen care dezvăluie o parte din planuri iar soldaţii G.I. Joe se văd nevoiţi să caute o soluţie pentru a îl neutraliza.
G.I. Joe: Retaliation (2013)
Deşi au trecut aproape patru ani de la primul G.I. Joe, noul film respectă aceeaşi reţetă. Mai mult, dacă „lipeşti” vechiul cu noul film poţi foarte uşor să îţi dai seama că ai făcut o singură peliculă.
Există însă câteva diferenţe între cele două producţii despre care voi vorbi mai târziu.
Personal, după cum au decurs lucrurile, cred că va exista şi partea a treia.
E un film mai simplu decât primul şi în ceea ce priveşte scenariul şi în ceea ce priveşte efectele speciale sau scenele de acţiune. Producătorii încearcă să compenseze prin aducerea unor nume foarte îndrăgite de consumatorii acestui gen de filme: Bruce Willis şi Dwayne Johnson.
Cum spuneam mai devreme, noul film este o continuare perfectă a vechiului G.I. Joe pentru că nu se fac schimbări majore. Dacă ar fi să plasăm în timp finalul primului film cu începutul noului film, am avea senzaţia că e o diferenţă de o lună-două între cele două momente.
La începutul filmului se face o trecere subtilă între vechiul erou, Channing Tatum, şi noul erou, Dwayne Johnson. Primul moare în momentul în care e atacată baza militară G.I. Joe, al doilea se află printre cei trei supravietuitori care duc lupta mai departe. În echipa acestora intră mai târziu şi Bruce Willis care joacă rolul unui veteran G.I. .
Prezenţa acestuia, după mine, dă farmec filmului şi nu datorită ridicării nivelului scenelor de acţiune care după mine ar fi fost la fel cu sau fără el, ci datorită replicilor prin care o tachinează pe Jaye.
Un alt actor de prezenţa căruia m-am bucurat e Ray Stevenson. S-ar putea să îl recunoaşteţi din serialul Rome în care a jucat rolul lui Titus Pullo. În acest film joacă rolul negativ al lui Firefly.
De ce cred că va exista şi partea a treia ?! Pentru că McCullen este lăsat în captivitate la începutul filmul şi nu se mai aminteşte de el iar eminenţa cenuşie, comandantul Cobra, dispare pe nesimţite din film.
Sinopsis G.I. Joe Retaliation
După ce Zartan reuşeşte să ia înfăţişarea preşedintelui S.U.A., pune în aplicare un plan pentru a distruge echipa G.I. Joe numai că trei soldaţi reuşesc să scape şi să strângă o nouă echipă pentru a-l elibera pe adevăratul preşedinte american şi pentru a îşi salva onoarea.
Homefront, nicaieri nu esti in siguranta daca nu stii sa te aperi
Filmul este o adaptare dupa unul dintre romanele lui Chuch Logan, iar scenariul este scris de el şi de Sylvester Stallone.
Deşi este un film cu mafioţi, Homefront nu poate fi numit un film despre Mafie pentru că nu ni se dezvăluie nici o clipă modul cum aceasta operează sau cum este destructurată. Avem în faţă, pur şi simplu, un film caracteristic lui Jason Statham, în care ni se aştern pe ecran abilităţile acestuia de a se autoapăra.
Despre el nu aş putea spune altceva decât ştiţi cu toţii – acelaşi stil, aceeaşi interpretare, acelaşi tip de personaj cu acelaşi mod de a ieşi în evidenţă.
Trebuie să recunosc faptul că m-a surprins plăcut Izabela Vidovic, actriţa care joacă rolul lui Maddy Broker. În ciuda vârstei e destul de degajată şi expresivă, precum o actriţă cu experienţă.
Coloana sonoră e ok. În aproape toate scenele filmate seara, în natură, se aud greierii.
Personajele sunt conturate suficient încât să fie descifrate de public, inclusiv cele care apar foarte puţin.
Doar două minusuri îi pot găsi filmului. Daca voi puteţi să daţi gaura în bec cu bormaşina, fără să îl spargeţi, atunci filmul rămâne cu un singur minus.
În ciuda forţei ieşită din comun, Jason Statham nu e capabil să îşi desfacă mâinile legate cu nişte „arici” (plastic ce, odată strâns, nu poate fi desfăcut decât prin tăiere sau rupere).
În mare, Homefront e acel gen de film care împacă atât cinefilii care vor scenarii bune şi nu tolereaza amatorismul, cât şi pe cei care vor să vadă acţiune „comercială”. Vi-l recomand cu plăcere, în ciuda criticilor negative!
Sinopsis Homefront
Un ofiter sub acoperire e implicat într-un schimb de focuri în urma căruia este ameninţat de liderul unei reţele de traficanţi de droguri că îi va ucide familia.
Acesta face un pas în spate şi se stabileşte într-un orăşel izolat unde dă peste un producător de amfetamină care încearcă să intre pe piaţa mare a drogurilor prin deconspirarea acestuia. Lucrurile nu ies niciodată aşa cum sunt plănuite.
An: 2013 Regie: Gary Fleder Cu: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder Gen: acţiune
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny este unul dintre cele mai noi şi mai bune filme de arte marţiale din 2016 şi ne putem da seama de asta, chiar dacă nu reprezintă o garanţie, din distribuţie. Aceasta cuprinde actori asiatici foarte populari, precum Donnie Yen sau Michelle Yeoh, dar şi actori din noul val, despre care sunt sigur că vor deveni la fel de populari. E vorba de Natasha Liu Bordizzo şi de Harry Schum Jr.
De asemenea, Sword Destiny este unul dintre cele mai interesante filme artistice marca Netflix lansate în ultimul timp. Faptul că a fost produs pentru această reţea se vede din plin. Filmul îmbină oarecum două stiluri. Are puţin din ceea ce caracterizează blokbusterele, adică filmele menite să dea peste cap încasările în cinematografe, însă are ceva şi din filmele clasice de televiziune.
Nu vorbim de o capodoperă însă nota actuală de pe IMDb este uşor nedreaptă pentru că filmul nu e de 6,2. Eu l-aş vedea undeva mai sus, fără a depăşi 7,8.
Cei cărora le plac filmele de acţiune şi arte marţiale se vor bucura de acest film pentru că acţiunea pare reală, iar tehnica este una la nivel înalt. Dacă aţi văzut Ip Man I atunci veţi înţelege mai uşor despre ce vorbesc.
Totuşi, fiind un film mai comercial apar şi zborurile în luptă, ceea ce caracterizează filmele nipone, însă nu se exagerează. Vorbim totuşi de un film de aventuri, iar fantasticul nu lipseşte, însă graniţa dintre real şi ireal este foarte subţire. Eşti absorbit foarte repede de poveste astfel încât nu te mai gândeşti la acest aspect.
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny este un film în engleză, însă toţi actorii sunt asiatici sau cel puţin au trăsături asiatice. Nici unul nu este caucazian şi toţi par desprinşi dintr-un basm asiatic, ceea ce conferă autenticitate.
Scenariul este unul subţire, tipic pentru un film de aventuri, dar bine dozat astfel încât se strecoară şi puţin mister, dând un farmec aparte filmului.
Regia este în regulă, aş zice chiar bună, iar actorilor nu am ce le reproşa. Daca Donnie Yen şi Michelle Yeoh au jucat aşa cum ne-au obişnuit, trebuie să îi remarc pe tinerii Natasha Liu Bordizzo şi Harry Schum Jr.
Observ pe unele site-uri de profil că filmul ar fi o dramă. Nu am observat nimic dramatic în film în sensul că sunt şanse mici să îţi curgă vreo lacrimă. Eu îl vad ca fiind un film de acţiune, mister şi aventuri.
Dacă vreţi să vedeţi un film cu săbii peste medie, aş zice chiar bun, atunci vă propun să îl vedeţi pe acesta. Filmul este „viu” nu doar datorită acţiunii ci şi peisajelor extrem de frumoase. Coloana sonoră este una bună.
Sinopsis Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny
În aparenţă, totul se învârte în jurul unei săbii legendare, făcută dintr-un material superior, care îl ajută pe cel care o are în mână să câştige orice luptă.
Mult timp s-a crezut că aceasta s-a pierdut până ce posesorul ei decedează, iar fiul său decide să nu o mai ascundă. Această greşeală îi este fatală, iar Hades Dai încearcă să intre în posesia ei însă trebuie să o ia din mâinele celor care o apară, printre care se află și personajele jucate de Donnie Yen şi Michelle Yeoh.
În realitate, şi ceea ce dă farmec filmului, ni se desfăşoară două poveşti de dragoste, una neîmpărtăşită şi una care abia înfloreşte.
An: 2016 Regie: Woo-ping Yuen Cu: Donnie Yen, Michelle Yeoh, Natasha Liu Bordizzo, Harry Schum Jr Gen: aventuri, acţiune, mister